Épületklíma szerelés, klíma karbatartás

Az időjárás szélsőséges változása miatt egyre nagyobb szükségét érezzük az élhető élettér megteremtésének. Ennek fontos szereplője tud lenni egy jól megválasztott klíma berendezés, ami megfelelő karbantartás mellett télen-nyáron kellemes közérzetet biztosít lakóhelyünkön, irodákban, rendelőkben, üzlethelyiségekben.

Cégünk 2021 nyarától szakképzett és több éves gyakorlattal rendelkező kollégákkal klíma berendezés telepítést is vállal. 

Amit a klímáról tudni kell...

Klímaszerelés - Hogyan méretezzünk?

Szükség szerint kollégánk előre egyeztetett időpontban személyes felmérést végez, ami során a hűtendő légtér térfogatát valamint a nyílászárók számát, méretét veszi a számítások alapjául.

Manapság az általunk is forgalmazott klíma berendezések inverteres működésűek. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a hűtési teljesítmény nem azonos a felvett teljesítménnyel, általában a felvett teljesítmény harmada vagy negyede a megadott hűtési teljesítménynek.

Egy helyiségbe egy beltéri egységet ajánlunk , négyzetméter arányosan lehet egyszerűen kalkulálni – alapterület (m2) x 0,1 azaz 25 m2 x 0,1 = 2,5kW teljesítmény. Tetőtéri szobák vagy nagy üvegfelületek esetén a következő teljesítményszintű gépet ajánlott felszrelni.

Manapság okosotthonában wi-fi kapcsolaton keresztül – távolról tudja a szabályozni otthona hőmérsékletét – mire hazatér kellemes hűs levegő fogadja otthonában.

Érdemes tudni, hogy a két eltérő teljesítményű klíma azonos körülmények között ugyanannyi áramot vesz fel, mivel a szabályzás miatt a nagyobb klíma is hasonló teljesítményt fog leadni, tehát nem fogyaszt többet.

Klímaszerelés - Inverteres klíma?

A mai modern, és általánosságban egyre elterjedtebb klíma berendezések magasabb ára is hamar megtérül.
Az inverteres klímaberendezések legfőbb előnye, hogy intelligens vezérléssel rendelkeznek, így a beépített hőszenzor jóvoltából a hűtési teljesítményt tág keretek között, az adott szükségletnek megfelelően szabályozza. 
Ha a rendszer a kívánt hőfokot elérte, a folyamatos fenntartás kevesebb energiát (áramot) igényel, így hatékonyabban üzemeltethető, de lássunk néhány további előnyt:

  • Működéskor nincs impulzus-szerű áramvétel a hálózatról
  • Kevésbé szárítja a levegőt (az optimális páratartalom nyáron is fontos,)
  • Automatikus hűtés-fűtés szabályozás, egyenletes hőfok
  • "Szinten tartó" üzemben halk működésű
Klímaszerelés - Beltéri egység elhelyezése

Amennyiben több helyiségben is élvezni szeretnénk klímánk által nyújtott temperatúrát, megoldás lehet Multi-kültéri egység választása, amely akár 6 beltéri egységet is képes működtetni.
A beltéri egység elhelyezésénél fontos figyelembe venni, hogy egy adott helyiségben a kivitelezés a lehető legkevesebb bontással, károkozással történhessen.
Beltéri és kültéri egység összekötő csöveit, cseppvízcsövét, vezetékeit a következőképpen tudjuk kivitelezni:

  • Dekorcsatornában műanyag idomokkal kiépítjük. (festhető - tapétázható)
  • Padlástérben történő elvezetés, ha szükséges cseppvíz-szivattyú alkalmazása.
  • Falhoronymarás készítéssel, véséssel.
    Ha bármely feltétel nem vagy csak nehezen valósítható meg, úgy a kivitelezés további költségekkel járhat!

Kérje szakértő kollégánk tanácsát!

Klímaszerelés - Kültéri egység

A klíma berendezések fontos része a kültéri egység. Ez foglalja magába a hűtőközeget (klímagáz). Fontos, hogy a sűrítéskor felmelegedő hűtőközeget a jobb hatékonyság miatt, a beltéri egységhez való eljuttatás előtt le kell hűteni. A hatékony hűtés az akár 30-35°C-os nyári melegben akkor valósítható meg, ha a kültéri egység egy jól szellőző, lehetőleg árnyékos helyen van elhelyezve.
Egyfajta kényszer megoldás a tetőre telepítés, mivel így a közvetlen napfénynek kitett egység hatékonysága és élettartama is csökkenhet.
Legjobb, ha egy keleti fekvésű falfelületre vagy árnyékosabb eresz alá, teraszra tudjuk elhelyezni, úgy hogy a két egység közötti csővezeték kiépítése megfeleljen a szakmában előírtakéhoz.
A kültéri egység elektromos csatlakozásának kiépítéséről (kismegszakító, konnektor, kötődoboz) Önnek kell gondoskodnia!

Menjen biztosra, kérje szakértő kollégánk tanácsát!

Klímaszerelés - Új építésű ingatlannál

Új építésű ingatlanok esetében a klíma elhelyezése jól tervezhető, így a szükséges csövezést már az építés egy meghatározott pontján ajánlott beszerelni, ezzel jelentősen mérsékelhető a későbbi telepítés ideje és költsége. 

Az előzetes csövezésnél ügyelni kell arra, hogy a csövezés és a villamos kialakítás a későbbiekben ne sérüljön, mert hiábavaló lehet az előre látó kivitelezés.

A csövek és a villamos kiállás elhelyezéséhez kérje szakember segítségét!

Klímakarbantartás

A biztonságos működtetés egyik feltétele, hogy a klímaberendezés évente (lehetőleg a nyári használatbavételt megelőzően) ellenőrzésen és tisztításon essen át.

Az ellenőrzés során szemügyre vételezzük a csatlakozásokat, tömítettségi hibákat keresve.

Emellett fontos, hogy a klíma beltéri egysége megfelelően legyen tisztítva, mivel sok légúti kórokozó megtelepedésének ideális hely a klímaberendezés belső, hűvös felülete.

A rendszeres karbantartás tehát nem csak a klíma optimális működtetését garantálja, de drasztikusan csökkenti az egészségügyi problémák kialakulását.

A nálunk vásárolt és üzembehelyezett készülékek karbantartását kedvezményesen biztosítjuk, valamint garanciánk érvényessége is megkívánja az évi 1 tisztítás elvégzését!

Klíma karbantartás árak

Kapcsolat

Kerner Róbert László, klímaszerelő

+36-20/480-5383

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képek korábbi munkáinkból

Oszd meg ismerőseiddel

Képek korábbi munkáinkból

Képviselt márkák

Szele-Tech Bt.

2142 Nagytarcsa, Neumann János u. 1.
  +36-1/286-3000
  +36-20/959-1054
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  https://apneumatika.hu

2018 © szele-tech.hu | Minden jog fenntartva.