Épületklíma szerelés, klíma karbatartás

Az időjárás sokszor szélsőséges változása miatt egyre nagyobb szükségét érezzük az élhető élettér megteremtésének. Ennek fontos szereplője tud lenni egy jól megválasztott klíma berendezés, ami megfelelő karbantartás mellett télen-nyáron kellemes közézetet biztosít lakoóhelyünkön, irodákban, rendelőkben, üzlethelyiségekben.

Cégünk 2021 nyarától szakképzett és több éves gyakorlattal rendelkező kollégákkal klíma berendezés telepítést is vállal.

Klíma telepítést a hagyományos de egyre drágább rézcsöves megoldás mellett, cégünk már a korszerű Fastpipe® rendszerével is tudja telepíteni!

Első sorban, az új építésű ingatlanok, társasházak eseténben, ahol az előkészítést műanyag csöves rendszerrel végezték, a berendezés telepítését szakszerűen meg tudjuk oldani.

Miért jó a Fastpipe®?

 • A Fastpipe® cső olcsóbb mint a réz
 • Nagy hőtűrő képesség akár -30°C-tól 130 °C-ig ( folyamatosan max. 110°C)
 • Nagy nyomásállóság, akár 80 bar-s használati nyomás (100 bar-on tesztelve)
 • Könnyű súly
 • Szerelése gyorsabb (speciális préssel), akár 70% időmegtakarítás
 • Nem oxidálódik
 • A rézzel szemben jobban bírja a hajlítást
 • Olaszországban gyártják
 • A tolvajok számára sem célpont

Amit a klímáról tudni kell...

Klímaszerelés - Hogyan méretezzünk?

Szükség szerint kollégánk előre egyeztetett időpontban személyes felmérést végez, ami során a hűtendő légtér térfogatát valamint a nyílászárók számát, méretét veszi a számítások alapjául.

Manapság az általunk is forgalmazott klíma berendezések inverteres működésűek. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a hűtési teljesítmény nem azonos a felvett teljesítménnyel, általában a felvett teljesítmény harmada vagy negyede a megadott hűtési teljesítménynek.

Egy helyiségbe egy beltéri egységet ajánlunk , négyzetméter arányosan lehet egyszerűen kalkulálni – alapterület (m2) x 0,1 azaz 25 m2 x 0,1 = 2,5kW teljesítmény. Tetőtéri szobák vagy nagy üvegfelületek esetén a következő teljesítményszintű gépet ajánlott felszrelni.

Manapság okosotthonában wifi kapcsolaton keresztül – távolról tudja a szabályozni otthona hőmérsékletét – mire hazatér kellemes hűs levegő fogadja otthonában.

Érdemes tudni, hogy a két eltérő teljesítményű klíma azonos körülmények között ugyanannyi áramot vesz fel, mivel a szabályzás miatt a nagyobb klíma is hasonló teljesítményt fog leadni, tehát nem fogyaszt többet.

Klímaszerelés - Inverteres klíma?

A mai modern, és általánosságban egyre elterjedtebb klíma berendezések magasabb ára is hamar megtérül.

Az inverteres klímaberendezések legfőbb előnye, hogy intelligens vezérléssel rendelkeznek, így a beépített hőszenzor jóvoltából a hűtési teljesítményt tág keretek között, az adott szükségletnek megfelelően szabályozza. 

Ha a rendszer a kívánt hőfokot elérte, a folyamatos fenntartás kevesebb energiát (áramot) igényel, így hatékonyabban üzemeltethető, de lássunk néhány további előnyt:

 • Működéskor nincs impulzus-szerű áramvétel a hálózatról
 • Kevésbé szárítja a levegőt (az optimális páratartalom nyáron is fomtos,)
 • Automatikus hűtés-fűtés szabályozás, egyenletes hőfok
 • "Szinten tartó" üzemben halk működésű

 

Klímaszerelés - Beltéri egység elhelyezése

Beltéri klíma egység

Több beltéri egységet megoldás lehet – ha multirendszert választunk , 2-től akár 6 beltéri egységet - egy nagyteljesítményű kültéri egységről tudunk működtetni.

Óriási előnye , hogy legkevésbé szembetűnő helyre telepítjük az 1 kültéri egységet.

A beltéri egység esetén, még ha egyre nagyobb választékban érhetők el design-klímák, elhelyezésénél fontos figyelembe venni pár dolgot, hogy egy lakott helyiségben a kivitelezés a lehető legevesebb bontással, károkozással történhessen:

Beltéri egység és kültéri egység összekötő csöveit, vezetékeit kétféleképpen tudjuk kivitelezni :

 • dekorcsatornában műanyag idomokkal kiépítjük ,(festhető - tapétázható)
 • falhoronymarás készítéssel , véséssel

Ha bármely feltétel nem vagy csak nehezen valósítható meg, úgy a kivitelezés vagy aránytalanul magas költséggel járhat vagy nem valósítható meg.

Kérje szakértő kollégánk tanácsát.

Klímaszerelés - Kültéri egység

A klíma berendezések fontos része a kültéri egység. Ez foglalja magába az a kompresszort és hűtő egységet, ami a beltér hűtéséhez szükséges, megfelelő nyomású hűtőgáz előállításáért felel.

Fontos, hogy a sűrítéskor felmelegedő hűtőközeget a jobb hatékonyság miatt, a beltéri egységhez való eljuttatás előtt le kell hűteni. A hatékony hűtés az akár 30-35°C-os nyári melegben csak akkor valósítható meg, ha a kültéri egység egy jól szellőző, lehetőleg árnyékos helyen van elhelyezve.

Egyfajta kényszer megoldás a tetőre telepítés, mivel így a közvetlen napfénynek kitett egység hatékonysága csökkenhet.

Legjobb, ha keleti fekvésű falfelületre vagy árnyékosabb eresz alá, teraszra tudjuk elhelyezni, de úgy, hogy a szükséges csövezés megoldaható legyen.

Menjen biztosra, kérje szakértő kollégánk tanácsát!

Klímaszerelés - Új építésű ingatlannál

Új építésű ingatlanok esetében a klíma elhelyezése jól tervezhető, így a szükséges csövezést már az építés egy meghatározott pontján ajánlott beszerelni, ezzel jelentősen mérsékelhető a későbbi telepítés ideje és költsége. 

Az előzetes csövezésnél ügyelni kell arra, hogy a csövezés és a billamos kialakítás a későbbiekben ne sérüljön, mert hiábavaló lehet az előre látó kivitelezés.

A csövek és a villamos kiállás elhelyezéséhez kérje szakember segítségét!

Klímakarbantartás

A biztonságos működtetés egyik feltétele, hogy a klímaberendezés évente (lehetőleg a nyári használatbavételt megelőzően) ellenőrtésen és tisztításon essen át.

Az ellenőrzés során szemügyre vételezzük a csatlakozásokat, tömítettségi hibákat keresve.

Emellett fontos, hogy a klíma beltéri egysége megfelelően legyen tisztítva, mivel sok légúti kórokozó megtelepedésének ideális hely a klímaberendezés belső, hűvös felülete.

A rendszeres karbantartás tehát nem csak a klíma optimális működtetését garantálja, cse drasztikusan csökkenti az egészségügyi problémák kialakulását.

 

Otthonfelújítási támogatás 2021

Az otthonfelújítási támogatás rendszere és széleskörű felhasználhatósága révén sokaknak nyújthat segítséget, hogy otthonuk komfortosabbá válljon.

Cégünk teljeskörűen végez klíma szerelést, ami nem csak a telepítést de a kiválasztott klíma és a szükséges tartozékok beszerzését is magában foglalja.

Így a kiállított számla akár a támogatás igényléséhez is megfelelő, felhasználható.

(A támogatásra való jogosultságot kérjük ellenőrizze a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.)

A támogatással kapcsolatos információk:

Államkincstár info

 

Kapcsolat

Kerner Róbert László, klímaszerelő

+36-20/480-5383

 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képek korábbi munkáinkból

Fastpipe klímacsövek és idomok

Képviselt márkák

Szele-Tech Bt.

2142 Nagytarcsa, Neumann János u. 1.
  +36-1/286-3000
  +36-20/959-1054
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  https://apneumatika.hu

2018 © szele-tech.hu | Minden jog fenntartva.